Αρτέμης Ρούσσος

Αρτέμης Ρούσσος

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1956.

Kάτοχος τίτλου σπουδών Master of Arts in Design / Middlesex University, με αντικείμενο το τραπεζικό branding.

Σπούδασε Γραφιστική, βυζαντινή ζωγραφική και Συντήρηση Έργων Τέχνης στις σχολές Δοξιάδη, Πετρά και Σιταρά.

Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο του ζωγράφου Χρήστου Χριστίδη.

Στο διάστημα 1977-1984 εργάστηκε σε εκδοτικούς οίκους, δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρίες.

Το 1984, με τους Γιώργο Αγγελάκη και Νίκο Συνατσάκη, συνιδρύει το δημιουργικό γραφείο "INDIGO DESIGNERS" το οποίο ολοκλήρωσε τον κύκλο εργασιών του το 2001. Είναι η χρονιά που μαζί με τους Χρήστο Βασιλάκη, Άρη Μπαλτά, Βασίλη Μπέτση, Θανάση Τσάλκο και Δημήτρη Τσιμπιρίμπη, συνιδρύει τη σχεδιαστική ομάδα "CUBE 11".

H δουλειά του έχει παρουσιαστεί στα περιοδικά +DESIGN, GR DESIGN και στο συνέδριο οπτικής επικοινωνίας PANORAMA DESIGN.
Έχει διατελέσει κριτής στα βραβεία ΕΒΓΕ και είναι μόνιμο μέλος της οργανωτικής επιτροπής των AΓΩΝΩΝ ΝΕΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ.
Το 2019 του απονεμήθηκε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ για το σύνολο της προσφοράς του στο σχεδιασμό της οπτικής επικοινωνίας.

Σήμερα, πλαισιωμένος από νέους ταλαντούχους σχεδιαστές, συνεχίζει τη λειτουργία της "CUBE 11" η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού οπτικής επικοινωνίας και των εφαρμογών διαδικτύου. Σε αυτό το διάστημα έχει συνεργαστεί με πλήθος εταιριών (πολυεθνικές, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, δημόσιους φορείς, Μ.Κ.Ο. κ.α.)

Από το 1997 έως και το 2021, δίδαξε σχεδιασμό οπτικής ταυτότητας, τυπογραφία, συσκευασία και σχεδιασμό εκδόσεων στο κολλέγιο εφαρμοσμένων τεχνών "ΑΚΤΟ" και επιμελήθηκε περί τις 150 πτυχιακές εργασίες σπουδαστών του στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα.

Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής και τα τελευταία χρόνια παράλληλα με τις λοιπές του δραστηριότητες, σχεδιάζει κοσμήματα με την επωνυμία "VENTOURIS THE JEWELLERY COLLECTION".